Dit nieuwe seizoen bieden we weer een opleiding als clubscheidsrechter aan. Gezien het niveau van Zwart Wit begint te groeien, hebben wij meer wedstrijd korfbal teams, en moeten dus ook meer scheidsrechters kunnen leveren. Dit seizoen zitten we nog goed, met dank aan onze huidige scheidsrechters. Volgend seizoen word het echter al lastiger.

Wat zoeken wij in een scheidsrechter?
– Je kunt een wedstrijd op een sportieve en professionele manier laten verlopen;
– Je hebt goeie kennis van de huidige regels;
– Je bent bereid om minimaal 6 zaterdagen (maar 2 per seizoen!) een wedstrijd buiten de vereniging te fluiten.

Wat bied de club jou als scheidsrechter aan?
– Je krijgt een leuke vergoeding voor de wedstrijden die je buiten de club fluit;
– Je word goed begeleid in het fluiten;
– Je opleiding zal door de club worden vergoed.

Als scheidsrechter buiten de vereniging, ben je min of meer een visite kaartje van de vereniging. We verwachten dus ook een professionele houding naar andere verenigingen toe. Stel je open en sociaal op, kom netjes op tijd aan (20 minuten voor aanvang) en leid de wedstrijd neutraal. Wedstrijden die je toegewezen krijgt vanuit de bond zullen allemaal in de buurt zijn. Maximale reis afstand is 15 km.

Heb jij interesse? Wil jij de club naar een hoger niveau helpen, en jezelf ontwikkelen als spelleider? Wacht dan niet langer, en meld je aan via scheidsrechterscommissie@dkvzwartwit.nl. Ook als je nog nader informatie wilt, kun je bij dit adres terecht. Als scheidsrechter vervul je een belangrijke taak binnen de vereniging, want zonder scheidsrechters is er in de toekomst geen wedstrijd korfbal meer mogelijk.